Wat anderen over ons zeggen…

Mijn tas & ik is een prachtige tool bij het werken als professional en als Kindbehartiger met kinderen in een scheidingssituatie. De tas is zacht en aaibaar wat veel kinderen aanspreekt. De verschillende elementen in de tas helpen bij het borgen van de stem van ieder kind en om hun gevoelens en gedachten centraal te stellen op een zeer kindvriendelijke manier. Ik werk er zelf graag mee. Een absolute aanrader!


De herinneringstas en de scheidingstas vallen echt op in het aanbod van herinneringsboeken/verwerkingsboeken dat er rondom scheiding en overlijden voor kinderen is. Het ziet er niet alleen heel mooi en aantrekkelijk uit, ook inhoudelijk is het heel zorgvuldig en met veel kennis en deskundigheid op het gebied van kinderen en rouw/scheiding gemaakt. Een aanrader, bijvoorbeeld als troostcadeau voor een kind in je directe omgeving dat te maken krijgt met verdriet om verlies!

Saskia Koning, Stichting Jonge Helden


Binnen Twinkelkind werk ik graag met deze tassen. Het is een mooie aanvulling in een begeleidingstraject. Ook geef ik ze graag mee, zodat het kind er thuis mee aan de slag kan. Lekker alleen en in alle rust, of juist samen met de ouders. In de praktijk, waar veel kinderen komen met gedragsproblematiek n.a.v. een (v)echtscheiding, lichamelijke of geestelijke mishandeling en moeilijkheden in sociale vaardigheden, werk ik graag met de scheidingstassen en schetstassen. Een kind kan hier heerlijk in werken, knutselen, kleuren, knippen, denken, brainstormen, filosoferen en verwerken wat hij/zij zelf meemaakt. Heel nuttig en zinvol. Heel waardevol en krachtig.De Scheidingstas heeft mij enorm geholpen om gevoelens bespreekbraar te maken op een manier die ook kinderen aanspreekt. Graag deel ik mijn enthousiasme over de scheidingstas met jullie.

De scheiding was heel emotioneel voor de kinderen maar ook voor mijzelf. Tussen mijn eigen verdriet door wilde ik de kinderen graag steunen en er voor ze zijn. Ik wilde weten hoe het met ze ging en wat ze voelden. Het liefst wilde ik ze gelijk troosten en hun angsten en verdriet wegnemen. Maar de kinderen vonden het moeilijk om erover te praten en een gesprek kwam nauwelijks opgang. Op het internet ben ik gaan zoeken naar informatie om ze zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik kwam de scheidingstas tegen en heb deze gelijk besteld. De mooie stoffen tas straalt een soort vertrouwen uit. Het informatieboek met opdrachten en spelletjes is in begrijpelijke kindertaal. Door op een speelse manier de scheiding te bespreken kwamen ze erachter dat de angsten en gevoelens die ze hadden helemaal niet stom of gek zijn. Ook als moeder kreeg ik handvatten om een gesprek te beginnen of af en toe iets te vragen op een luchtigere manier. De scheidingstas heeft mij enorm geholpen om gevoelens bespreekbaar te maken op een manier die ook kinderen aanspreekt. Ik kan de tas echt aanraden!

Ervaring van een moeder


Ook bij het Ronald McDonald Huis AMC viel “Mijn tas & ik” op. Wat zou het mooi zijn om een speciale tas te ontwikkelen voor de patiëntjes die in het ziekenhuis verblijven. Vaak betreffen het patiëntjes die met enige regelmaat de weg richting het ziekenhuis moeten maken. Hoe fijn is het dan om juist in die periode je eigen logeertas te hebben, echt iets van jou en waar je ook nog eens jouw ervaringen in vast kunt leggen. Een tas die in een periode waarin alles onzeker is, nog een klein beetje houvast kan geven. Je dagboekje die je in het speciaal daarvoor bestemde vakje opbergt, of je knuffeltje die standaard in jouw tas zit en dus altijd weer met jou meereist.

We zouden in de toekomst graag samen willen werken met Mijn tas & ik. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben we sponsors nodig, die bij willen dragen in de ontwikkeling naar een mooie Ronald McDonald logeertas!Rouwgroep voor kinderen (na verlies van een dierbare). Het is mooi en fijn om te zien hoe de kids dit boek vullen met gevoelens en gedachten. Top. Ben heel blij met het besluit ze in binnen de rouwgroep voor kinderen in te zetten. Een aanrader dus.


Semmie Sprekend Spel vindt Mijn tas & ik een prachtige aanvulling op het assortiment. Zowel qua uitvoering als qua inhoud is het een prachtige tool om een kind te helpen vorm te geven aan een ingrijpende gebeurtenis in zijn of haar leven. Mijn tas &  ik is uniek in zijn soort en niet vergelijkbaar met andere producten rondom echtscheiding, rouw of ziekte. Het is een prachtig totaalconcept dat met liefde, zorgvuldigheid en kundigheid is vormgeven en ontwikkeld.