Lelystad – In Lelystad is een bijzondere stichting werkzaam, bestaande uit actieve donateurs, die zich met name richt op mensen die zijn geconfronteerd met de diagnose kanker en op hun naasten zoals familie, vrienden, collega’s en kinderen.

Het Inloophuis ‘Passie’ biedt een veilige en vooral rustige plek om met elkaar te praten over gedachten, emotionele gevoelens, het delen van ervaringen met lotgenoten en om praktische zaken die met een dergelijke ziekte gepaard gaan met elkaar te bespreken. Het vormt een belangrijk element als een ontspannen ontmoetingsplaats naast de druk en de spanning van ziekenhuiscontroles en tijdrovende behandelingen. Daarnaast geeft het inloophuis (ex)-patiënten en hun naasten de mogelijkheid elkaar te treffen en lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Inloophuis ‘Passie’ ontvangt haar gasten zonder afspraak en is volledig kosteloos. Het gaat om een luisterend oor, voor een goed gesprek. Dat kan in individuele gesprekken of – naar keuze – in groepsverband. Daarbij gaat het ook om kinderen die in hun ‘eigen wereld’ al deze spanningen meebeleven.

Kiwanis Club Lelystad met haar motto ‘Serving the children of the world’ wil het inloophuis steunen in haar goede en vrijwillige werk. Daarom biedt de club een cheque aan ter waarde van 500’euro, die mede wordt benut voor het samenstellen van een schetstas voor kinderen, ontwikkelt door Judith van Beek (‘Mijn tas en Ik’). Alles wat een kind ziet, denkt, hoort en beleeft, kan worden vastgelegd en opgenomen in hun eigen ‘Dit ben ik-tas’.

Meer informatie over het Inloophuis ‘Passie’ is te vinden op www.inloophuis-passie.nl