Tekentas voor kinderen

Met de Dit ben ik tekentas kan een kind alles wat het ziet, denkt, hoort en beleeft tekenend vastleggen: leuke, indrukwekkende maar ook vervelende gebeurtenissen.

Wat zit er allemaal in deze tas?
Deze tekentas voor kinderen bevat een knuffel, een tekenboek met tekenopdrachten en blanco pagina’s, een dagboekje en potloden.

 

Naar Webshop

Ditbenik-verwerkingstas voor kinderen

Een speciale, aantrekkelijk vormgegeven verwerkingstas voor kinderen, kan kinderen helpen om indrukwekkende gebeurtenissen een plek te geven. De ditbenik-verwerkingstas voor kinderen is in februari 2015 uitgegeven door ‘Mijn tas & ik’. De bijzondere tas is een initiatief van pedagogisch medewerkster Judith van Beek en grafisch ontwerper Janine Lehman. In de ditbenik-verwerkingstas voor kinderen zit een persoonlijk doe- en bewaar/werkboek, waarin kinderen al tekenend, schrijvend en spelend hun emoties en herinneringen kunnen verwerken. Mijn tas & ik wil kinderen handvatten bieden bij indrukwekkende of verdrietige situaties. Een persoonlijke thematas met verwerkingsboek om indrukwekkende gebeurtenissen al spelenderwijs te verwerken, blijkt daarvoor een prima hulpmiddel.

Thema-tas en werkboek rondom doodgaan, als steuntje in de rug voor kinderen

In de herinneringstas en het bijbehorende werkboek, zitten onder meer een bouwplaat om een mooie herinneringsplek te maken, een gevoelsspel en verdrietmeter, een kleine knuffel, veel pagina’s die uitnodigen om het afscheid van de overleden persoon te verwerken in het verwerkingsboek.

Sterfte: kind en gevoelens spelenderwijs bespreekbaar maken

De dood van een familielid of bijvoorbeeld iemand van school heeft een enorm impact op een kind. Kinderen hebben ruimte nodig om hun gevoelens in dit soort moeilijke situaties een plek te geven. De herinneringstas met werkboek vormt geen therapie, maar maakt de emoties rondom het overlijden van een dierbare, voor kinderen al spelenderwijs bespreekbaar. De thematas met verwerkingsboek is vooral een steuntje in de rug

De makers van deze thema-tas en werkboek rondom kind en overlijden

Judith van Beek werkte jarenlang bij een medisch kinderdagverblijf en op de kinderafdeling van een ziekenhuis, waar ze kinderen en hun ouders begeleidde bij het omgaan met emoties rondom ingrijpende situaties en opvoedvraagstukken. Janine Lehman is als ontwerper gespecialiseerd op het gebied van kinderen en jeugd