Kind en scheiden

Een echtscheiding is voor ouders, maar zeker ook voor kinderen (6-14 jaar) een ingrijpende gebeurtenis. Vaak breekt een lastige periode aan met veranderingen en onzekerheden. Ieder kind moet op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo wennen aan de nieuwe situatie. De scheidingstas kan daarbij helpen.

Wat zit er allemaal in de Scheidingstas?
In het scheidingsboek kan je kind gevoelens kwijt. Er is ruimte om te tekenen, te knutselen, te schrijven en om spelletjes te spelen. Het boek bevat ook pagina’s die het kind kunnen uitnodigen om vervelende gevoelens of vragen bespreekbaar te maken. In de tas zit een gevoelspel, gevoelskaart, bouwplaat, dagboek, een knuffel en nog veel meer!

 

Naar Webshop

Kind en scheiden: de Scheidingstas voor kinderen | Mijn tas & ik

Kind en scheiden: een lastig onderwerp. Speciaal voor echtscheidingen waarbij kinderen in het spel zijn, heeft Mijn tas & ik een speciale, aantrekkelijk vormgegeven verwerkingstas ontwikkeld, die kinderen tijdens het scheidingsproces kan helpen om de echtscheiding een plek te geven. De scheidingstas is in November 2013 uitgegeven door ‘Mijn tas & ik’. De bijzondere tas voor kind en scheiden, is een initiatief van pedagogisch medewerkster Judith van Beek en grafisch ontwerper Janine Lehman. In iedere Scheidingstas zit een persoonlijk doe- en bewaar/werkboek, waarin kinderen al tekenend, schrijvend en spelend hun emoties voor-, tijdens en ná de echtscheiding kunnen verwerken. Mijn tas & ik wil kinderen handvatten bieden bij indrukwekkende of verdrietige situaties. Een persoonlijke thematas met verwerkingsboek over kind en scheiden, blijkt daarvoor een prima hulpmiddel.

Thema-tas en werkboek rondom kind en scheiding, als steuntje in de rug voor kinderen

In de Scheidingstas en het bijbehorende werkboek, zitten onder meer een bouwplaat om een mooie thuisplek te maken, een gevoelsspel en verdrietmeter, een kleine knuffel en veel pagina’s die uitnodigen om de echtscheiding tussen mama en papa te verwerken in het verwerkingsboek.

Kind en scheiden: kind en gevoelens spelenderwijs bespreekbaar maken

De echtscheiding van ouders heeft een enorm impact op een kind. Kinderen hebben ruimte nodig om hun gevoelens in dit soort moeilijke echtscheidingssituaties een plek te geven. De Scheidingstas met werkboek vormt geen therapie, maar maakt de emoties rondom het scheiden, voor kinderen al spelenderwijs bespreekbaar. De thematas met verwerkingsboek is vooral een steuntje in de rug voor kinderen bij een echtscheiding

De makers van deze thema-tas en werkboek rondom kind en overlijden

Judith van Beek werkte jarenlang bij een medisch kinderdagverblijf en op de kinderafdeling van een ziekenhuis, waar ze kinderen en hun ouders begeleidde bij het omgaan met emoties rondom ingrijpende situaties en opvoedvraagstukken. Janine Lehman is als ontwerper gespecialiseerd op het gebied van kinderen en jeugd

Verkoopadressen