Rouwverwerking kind

Een bijzonder persoon is overleden. Een indrukwekkende en dikwijls moeilijke periode met onzekerheden en veranderingen. Ieder kind moet daar op zijn eigen manier en in eigen tempo aan wennen en dat duurt vaak een tijd. De herinneringstas kan helpen om deze lastige tijd een plek te geven.

Met de herinneringstas kunnen kinderen op verschillende manieren aan de overleden persoon terugdenken. Door alles goed te bewaren, ontstaat er een bijzondere tas vol waardevolle herinneringen. Zo blijft deze dierbare altijd een beetje in de buurt.

Wat zit er allemaal in deze tas?
In het herinneringsboek kan je kind gevoelens kwijt. Er is ruimte om te tekenen, te knutselen, te schrijven en om spelletjes te spelen. Het boek bevat ook pagina’s die het kind kunnen uitnodigen om vervelende gevoelens of vragen bespreekbaar te maken. In de tas zit een gevoelspel, gevoelskaart, bouwplaat, dagboek, een knuffel en nog veel meer!

 

Naar Webshop

Rouwverwerking kind

Een speciale, aantrekkelijk vormgegeven tas helpt bij rouwverwerking kind. De herinneringstas kan kinderen helpen om het overlijden van een dierbaar iemand een plek te geven. De herinneringstas is in april 2014 uitgegeven door ‘Mijn tas & ik’. De bijzondere tas is een initiatief van pedagogisch medewerkster Judith van Beek en grafisch ontwerper Janine Lehman. Erin zitten een persoonlijk doe- en bewaar/werkboek, waarin kinderen al tekenend, schrijvend en spelend hun emoties en herinneringen kunnen verwerken. Mijn tas & ik wil kinderen handvatten bieden bij indrukwekkende of verdrietige situaties, om zo rouwverwerking bij kinderen te faciliteren. Een persoonlijke thematas met rouwverwerkingsboek over het overlijden van een dierbare, blijkt daarvoor een prima hulpmiddel.

Thema-tas en werkboek rondom doodgaan, als rouwverwerkend steuntje in de rug voor kinderen

In de herinneringstas en het bijbehorende werkboek, zitten onder meer een bouwplaat om een mooie herinneringsplek te maken, een gevoelsspel en verdrietmeter, een kleine knuffel, veel pagina’s die uitnodigen om het afscheid van de overleden persoon te verwerken in het verwerkingsboek.

Sterfte: kind en gevoelens spelenderwijs bespreekbaar maken

De dood van een familielid of bijvoorbeeld iemand van school heeft een enorm impact op een kind. Kinderen hebben ruimte nodig om hun gevoelens in dit soort moeilijke situaties een plek te geven. De herinneringstas met werkboek vormt geen therapie, maar maakt de emoties rondom het overlijden van een dierbare, voor kinderen al spelenderwijs bespreekbaar. De thematas met verwerkingsboek is vooral een steuntje in de rug

De makers van deze thema-tas en werkboek rondom kind en overlijden

Judith van Beek werkte jarenlang bij een medisch kinderdagverblijf en op de kinderafdeling van een ziekenhuis, waar ze kinderen en hun ouders begeleidde bij het omgaan met emoties rondom ingrijpende situaties en opvoedvraagstukken. Janine Lehman is als ontwerper gespecialiseerd op het gebied van kinderen en jeugd

Verkoopadressen