Ziekenhuisopname kind

Een ziekenhuisopname is voor een kind (6-14 jaar) niet zomaar iets. Het is spannend. Het krijgt te maken met nieuwe indrukken. Misschien maakt het zich zorgen. De ziekenhuistas helpt met het verwerken van emoties die bovenkomen.

Wat zit er allemaal in deze tas?
Het ziekenhuisboek zit vol met bladzijden om in te vullen, een bordspel, raadsels, kaarten en nog veel meer! Spelenderwijs maakt het kind van dit boek zijn eigen boek. In de tas zit ook een gevoelspel dat het kind helpt om gevoelens te herkennen en te uiten en een knuffel als kameraadje voor het kind.

 

Naar Webshop

Ziekenhuisopname kind? De Ziekenhuistas van Mijn tas & ik kan dienen als steuntje in de rug

Een ziekenhuisopname van een kind is voor gezinnen een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen belanden in een voor hen onbekende omgeving; ze kennen niemand en worden overladen met nieuwe, vreemde indrukken op. Dit zorgt bij kinderen die voor een ziekenhuisopname staan, vaak voor onrust en onzekerheid. De Ziekenhuistas van Mijn tas & ik kan helpen als steuntje in de rug: door al spelenderwijs de ziekenhuisopname bespreekbaar te maken, kunnen kinderen op hun gemak worden gesteld.

Waar ben je nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Door dit vooraf aandachtig met je kind te bespreken, kan je de zorgen en angst van je kind, voor hetgeen er te gebeuren staat bij een ziekenhuisopname, zoveel mogelijk minimaliseren. Iedere Ziekenhuistas is en blijft eigendom van je kind. Na de ziekenhuisopname van je kind, gaat de Ziekenhuistas met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de Ziekenhuistas voor je kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

De Ziekenhuistas van Mijn tas & ik is inhoudelijk positief beoordeeld door de Stichting Kind & Ziekenhuis.